Hoppa till innehåll

OM OSS

Nicholas Lusack

Senior Partner, Search & Interimskonsult. Entreprenör, företagsledare, samhällsbyggare och ingenjör

Nicholas växte upp i en villaförort till Kungälv på 80-talet. Han var sportsligt och kulturellt aktiv men fokuserade efter fullgjord grundskola på Civilingenjörsutbildning med start 1997 på Chalmers för att verka inom Samhällsbyggnadssektorn. Han har alltid fascinerats av byggandets konst och hur detta kan förädlas tekniskt och ekonomiskt.

Kapaciteten och viljan att arbeta har alltid varit hög och under studietiden kombinerades studier med nattarbete på Olofssons bageri i Ytterby. Ganska snart byttes extrajobbet till en tjänst inom fastighets analys på Jones Lang La Salle där Nicholas sammanställde kvartalsrapporter för fastighetsmarknaden i Göteborg som Junior Research Analyst. Sommaren 2001 förlades arbetet till kontoret i Bryssel.

Som nybakad Civilingenjör 2003 extraknäckte Nicholas som lärarvikarie på Katolska skolan i Göteborg. Våren 2004 erhölls en traineetjänst på Vägverket i Jönköping. Där påbörjades Nicholas erfarenhet inom offentlig sektor och innefattade också 2 månaders utlandsarbete på Sri Lanka.

Därefter har erfarenheterna innehållit mestadels konsultuppdrag inom samhällsbyggnadssektorn, primärt i Sverige med undantag för 1,5 år på konsultfirman Atkins i Birmingham, UK. De olika rollerna varierade från geotekniker till avdelningschef/director. Bolagen som Nicholas jobbade på  fram till och med 2018 var förutom Atkins Sverige; Reinertsen (AFRY), Aarsleff och Sigma Civil.

Det sista uppdraget innebar att starta upp ny verksamhet i form av ett regionkontor för Sigma Civil på Lindholmen i Göteborg. Tjänsten innebar stor frihet i att utveckla verksamheten med tillväxt och lönsamhet i fokus.

Med en god erfarenhet från företagsbyggande på Sigma Civil, startade Nicholas en egen konsultverksamhet MEC (Multi Ethnical Conulting) år 2018. Konceptet baseras på att bolagisera seniora konsultresurser.

Privat är Nicholas mestadels sysselsatt med sin vingård – Rygga Vingård där han bor och förvaltar ½ hektar vinplantage som förädlas till mousserande vin direkt på gården. Verksamheten är kommersiell i blygsam skala men har god tillväxtpotential.

I övrigt ensamstående pappa med 4 barn som gillar optimism och möjligheter i livet. Vill få mer tid till resor och att vara på sjön.

Nicholas Lusack

+46 76 104 06 39