Hoppa till innehåll

OM OSS

Joachim Källsholm

Senior Advisor, Search & Interimskonsult

Jag är en rutinerad Senior Advisor i dag på Securitas AB, vilket är en koncern där jag varit anställd under 37 år i. Koncernen har utvecklats från ett traditionellt bevakningsföretag till en global kunskapsledare inom säkerhet över dessa år. Jag har i olika chefsroller varit med och drivit Securitas framgångssaga som en del där vi står i dag.

I mitt senaste VD uppdrag genomförde jag en tillväxtresa i Securitas på drygt 1 mdr på ca 11 år med ökad lönsamhet samt implementeringar av nya affärsområden och tekniska lösningar som adderar värde till såväl kund som Securitas. I de olika rollerna utöver styrelseuppdrag som jag har haft och fortsatt besitter inom olika områden har mitt affärsfokus alltid varit prestigelöst och målinriktat vilket avspeglat sig i synbara resultat.

Jag är som bäst när jag får omge mig med människor som kan göra skillnad med rätt ansvar och ledning. Att i liknande processer och roller, kunna genomföra omställningar samt effektiviseringar med ansats från beslut hela vägen från ledning – ut i organisationen för att skapa förståelse samt delaktighet är också en av mina bättre skills.

Då jag är mer generalist och medarbetarna är mina specialister oavsett om de är 10000 anställda som senast eller bara ett par stycken – så är det så jag framgångsrikt drivit mina engagemang hittills.

Där jag bedömer mina bästa sidor kommer till pass är:

  • Rekrytering (SEARCH) & Interimslösningar på den högre nivån.
  • Senior advisor/rådgivare förändringar och löpande förvaltning.
  • Styrelseuppdrag och/eller advisoryboard.
  • VD/ledningsuppdrag.


På fritiden är Joachim gärna med familj och vänner ute i skärgården.

Joachim Källsholm

+46 76 125 50 02