Hoppa till innehåll

OM OSS

Bengt Jansson

Senior Partner, Search & Interimskonsult, Företagsutvecklare

Bengt har under sina dryga 30 yrkesverksamma år varit verksam inom bygg- och fastighetsbranschen i olika roller. Han har dessutom gedigen erfarenhet av att leda verksamheter inom industriellt byggande och industriprocesser inom snickeri och betongelementtillverkning.

Under de första yrkesverksamma åren var Bengts arbete mycket operativt, men genom åren har det blivit mer och mer strategisk. Under de senast dryga 15 åren har Bengt arbetat som VD och styrelseordförande både som anställd och som delägare. I sina strategiska uppdrag har han alltid varit noga med att att hålla en fot kvar i den operativa verksamheten för att hålla kontakten med kunder, personal och leverantörer.

Bengt är civilingenjör och har kontinuerligt fyllt på med adekvata utbildningar så som MBA och Lean-utbildning hos Toyota i Japan. Med den teoretiska grunden och med mångåriga praktiska erfarenheten

 gör att han har lätt för att sätta sig in i olika utmanande problemställningar och komma med förslag på en eller flera lösningar. En av Bengts utmärkande styrkor är att komma in i bolag med svag lönsamhet eller organisatoriska problem och tillsammans med ledningen utforma förslag på förändringar som utvecklar verksamheten till något bättre.

Kunskap om att driva verksamheter tar han med sig in i sitt engagemang i Rotary där han har och har haft flera ledande roller och medverkat till att organisationen följer tiden. I Rotary är utmaningen att ta en organisation från 1905 till att vara en attraktiv organisation i nutiden. På fritiden umgås han gärna med familj och vänner och matlagning med gott vin ger vardagen extra guldkant. En runda golf med goda vänner och en träningsrunda på gymet eller längs havet i Ängelholm ger extra krydda i livet.