Hoppa till innehåll

OM OSS

Pontus Varga

Senior Partner / Search & Interimskonsult

Pontus har idag den 2021-05-26 med mitt (Calle) goda minne och många års förtrolig relation och vänskap, valt att starta upp sin egen rekryteringsverksamhet www.annvin.se med inriktning på resurs rekrytering (ingenjörer, utvecklare och säljare mm) inom IT/Telecom och försäljning. Våra respektive koncept utgör ingen direkt konkurrens situation, men skiljer sig väsentligt då vi har fokus på rekrytering (SEARCH) på den högre nivån. Normalt sett skulle jag ”släcka ner” NN som startar närbesläktad verksamhet från konceptet och från vår kommunikationsplattform. Jag (vi) väljer dock att tro på att vår vänskap och vår relation kommer att ge respektive part de affärer som ligger inom ramen för respektive core business.

Med mångårig erfarenhet av företagsledning, projektledning & långsiktiga affärsrelationer inom tillverknings-, telekom- och byggindustrin har Pontus skaffats sig erfarenhet och kompetens över ett brett område. 

I slutet på 1990-talet var Pontus med och etablerade Tele1 Europe i Göteborg som regionchef som senare bytte namn till Song Network. Inom företaget jobbade Pontus även med affärsutveckling/etablering och var delaktig i företagsförvärv som New Business Manager.

Pontus har varit huvudprojektledare för ett större integrationsprojekt med en omslutning av 200 miljoner SEK.

Efter tiden inom IT/telekom arbetade han med offentliga upphandlingar och anbudsassistans, Mercell Svenska AB. Först som försäljningschef och senare som VD för det svenska bolaget.

Under drygt 10 år ägde Pontus två företag inom tillverkningsindustrin tillsammans med sin bror. Företaget var en av de marknadsledande inom bearbetning av rostfritt stål och för tiden stor aktör inom rörlaserskärning.

Sedan 2020 jobbar Pontus som konsult med interimslösningar och företagsutveckling till företag. Fokusområdena är främst inom marknad- och försäljning och projektledning.

På fritiden är jakten det stora intresset förutom familjen. Matlagning med goda vänner är ett annat stort intresse för Pontus.

Pontus Varga

+46 72 502 05 00