Hoppa till innehåll

OM OSS

Lars Börjesson

Senior Partner, Search & Interimskonsult
Senior Advisor, Servicemarknad, Strategi & Affärsutveckling, Ekonomi Styrning

Lars är småföretagsekonom och gillar affärer. Han läste på Handelshögskolan i Göteborg och startade och drev bolag i unga år bland annat inom Konfektion och Handel. Lars har en lång erfarenhet inom svenskt näringsliv i framför allt större företag inom Service och Industri.

Han började på ett traineeprogram på Stena och efter avslutade studier där han var bland annat VD, Business Controller på resesidan, budgetchef och administrativ chef i Tyskland. Lars arbetade som CFO inom två av SAS Service Partners affärsdrivande dotterbolag, ett på Landvetter Flygplats som hade ansvar för catering och restaurangdrift och ett inom affärsenheten Hospital Catering i Stockholm.

Med familj i Göteborg tog han sig tillbaka till Västkusten och blev CFO på ett helägt Volvobolag, Eddo Restauranger. Inom Volvokoncernen har Lars gjort en resa via Business Control på AB Volvo där ansvar låg på uppföljning mot Volvo Trucks och Volvo Bussar, till Strategi och integrationsansvarig på Volvo Trucks vid samgåendet med Renault Trucks och Mack Trucks. Lars var ansvarig för den första affärsplanen för det nya Lastbilsbolaget (Global Trucks).

Lars var därefter ansvarig för affärsutveckling och strategiska projekt på Volvo Trucks International Division med styrelseansvar inom interna Advisory Board i bland annat Latin Amerika, Asien och Afrika/Mellan Östern samt senare även inom Retail för ÅF nätverket i Danmark, HQ Köpenhamn.    Lars har även arbetat med uppkopplade tjänster inom Uptime.

Lars var med om att transformera tjänstesidan inom produktbolaget Volvo där man utifrån produkt planering/strategi prioriterade tjänster. Nya arbetssätt, ny fokus på lönsamhet, kundnytta och kundlojalitet. De senaste åren har Lars arbetat med servicemarknad, både kommersiellt med affärs-, produkt, pris och promotion ansvar, jobbat mycket med marknaderna i Centraleuropa, Benelux, Skandinavien, UK och Frankrike.  Lars har arbetat med befintlig och ny teknologi inom R&D: Dieselmotorer, Batteridrift och Bränslecellsteknologi. Han startade upp eget konsultbolag Q4 2022. Lars har familj och tre barn i ”alla åldrar”. Han gillar att träna, gärna på gym, spela tennis och golf om det finns tid över.