Hoppa till innehåll

OM OSS

Carl-Erik Björkman

Entreprenör, företagsledare, headhunter och grundare till Trendpartner Nordic Executive Search & Interim Solutions

Calle växte upp i en entreprenörsfamilj som drev verksamhet inom retail på 80 talet. Redan under skoltiden var han nöjesentreprenör, men startade sin första mer strukturerade och värdeskapande verksamhet 1987, – Trendpartner Servicekonsult (värd, vakt & garderobsservice) som gav god och stabil kundservice på flera hotell i Göteborg.

1990 tog Calle som nybliven pappa, anställning som trainee i ett av de större oljebolagen. Under närmare 9 år fick han förmånen att lära och växa i ledande, personalintensiva och exekutiva befattningar i bolaget. Han var bland annat marknadsansvarig för affärsområdet villaolja, chef för ett dotterbolag som förvärvades, zonchef för bolagsdrivna stationer, regionchef för destillataffären, marknadschef för affärsområdet tung trafik i Skandinavien samt drev flertalet förändringsprocesser, projekt mm.

Årsskiftet 1998 – 1999 började Calle arbeta med professionell rekrytering och var med och byggde upp flera snabbväxande bolag. Blev senare rekryterad till ledningsgruppen i ett av de större bemanningsbolagen.

Därefter blev det ännu ett exekutivt ledaruppdrag i ett dotterbolag i Adeccokoncernen, där han drev ”Ajilon” som var dåtidens största bemanningsbolag inom IT och teknik.

Efter avslutade uppdrag utvecklade han grunden till det som idag är Trendpartner Nordic Executive Search & Interim Solutions.

Calle har drivit 500+ Executive (SEARCH) uppdrag i flertalet segment.

På fritiden är Calle engagerad ung morfar, passionerad seglare, skidåkare, ute i naturen med hundarna eller delar livets goda med familj och vänner.

Carl-Erik Björkman

+46 708 12 83 84