Entreprenörskap


Vad är bra entreprenörskap?

Det finns sannolikt lika många definitioner på bra entreprenörskap som det finns entreprenörer. De flesta pratar om stark affärsidé, bra koncept & framförallt om tillgång till kapital. Dessa påståenden är naturligtvis både kloka och god del av sanningen.

Hantera Utmaningar

Vi vill dock med en “Bohuslännings” envishet påtala att den absolut viktigaste framgångsfaktorn, – är att klara av att hantera alla utmaningar på alla nivåer. Många bra affärsidéer realiseras aldrig, 80 % av alla nystartade bolag avvecklas, flertalet potentiella tillväxtbolag når inte nästa nivå  – för att man helt enkelt inte, – mäktar med alla utmaningar (inklusive Murphy).

Det finns många bra exempel på entreprenörer som idag driver globala bolag, men i initialfas haft så stora och oöverskådliga utmaningar,  att man faktiskt övervägt att kasta in handduken (Spotify, Facebook…etc).

Det som kännetecknar dessa entreprenörer är helt enkelt, – att de inte viker ner sig, att de konsekvent söker nya möjligheter, inte sällan i förtroliga allianser.

Eller som Erik Penser sade när TV4 lyckades få honom på intervju i morgonsoffan, för ett antal år sedan:

TV4 morgon reporter frågade Erik hur det är möjligt att bli så framgångsrik?

Först blev det tyst, sen blev det helt, tyst och efter 23 sekunder svarade Erik med ett stort leende:

– ” Du – Jag är nog beredd att ta lite större risker än de flesta”…

S E A R C H. N O T H I N G  E L S E.